Rädda en Lämnad Varukorg med Mejl

Endast 33% av onlineshoppare fullföljer sitt köp efter att de lagt en vara i varukorgen. Genom att mejla dessa besökare kan du enkelt locka tillbaka dem till hemsidan och få in din konvertering. Kanske kan du locka med en rabattkod, fri frakt eller fria returer för att minska tröskeln ytterligare.

Med en Triggerbee Automatisering kan du notifiera ditt epostsystem vilka besökare som ska bli påminda via mejl. Lämnad varukorg automationen kräver fyra saker:

1. Mål för Påbörjat köp (Läs mer om mål här). Vanligtvis använder man målet "Lagt i varukorg" (när sådant knapptryck sker) eller "Påbörjat köp" när besökaren kommer till ex. /varukorg eller /kassa.
  2. Mål för Genomfört Köp
  3. Identifieriad besökare
  4. Mejlmall uppsatt i ditt epostsystem

Extra! Tillsammans med Rule kan man även skicka med produkter i sitt lämnad-varukorg-mejl. Längst ner i denna guide hittar du information hur du sätter upp detta.

Hur du sätter upp Lämnad Varukorg utan produkter

1
Gå till Automatiseringar och skapa en ny.
2
Som din Trigger (vänster sida), välj ditt första mål "Lagt i varukorg" eller "Påbörjat köp". När besökaren uppfyller detta mål kommer automatiseringen starta.
3
Som Åtgärd (höger sida) välj Triggerbee åtgärden som heter "Vänta och kontrollera mål innan nästa åtgärd". Denna åtgärd låter dig ställa in en tid att vänta innan nästa mål (genomfört köp) ska kontrolleras.
För Lämnad Varukorg rekommenderas det att vänta 720 minuter (12 timmar). Då ska Triggerbee kontrollera att besökaren har Påbörjat sitt köp, men INTE har Genomfört Köp.
4
Nästa steg i Automatiseringen ska notifiera ditt epostsystem om händelsen. Beroende på vilket epostsystem du använder kan du t.ex:
  • Trigga ett mejl direkt från epostsystemet (Mandrill).
  • Addera en tagg till besökaren i epostsystemet (som i sin tur triggar ett mejl)
  • Addera besökaren till en lista (som i sin tur triggar ett mejl)
  • Addera en tagg till besökaren i Triggerbee som du kan använda för att rikta Onsite Kampanjer mot vid nästa besök. (Glöm inte att ta bort samma tagg via en automatiseringen vid uppfyllt mål Genomfört Köp)

För den här guiden kommer vi sätta en tagg på besökaren i Mailchimp. Taggen används sedan i en Mailchimp Automatisering som triggar ett generisk "du glömde något"-mejl.

5
Det var allt! Nu kommer Triggerbee sätta taggen "AbandonedCart" på kontakten i Mailchimp varje gång en besökare lämnar sin varukorg.

Hur du sätter upp Lämnad Varukorg med produkter

Tillsammans med Rule finns det även stöd för att även skicka med de faktiska produkterna som lämnats. Utöver de fyra saker som krävs för att skicka ett generisk mejl (mål, identifiering och mejlmall), krävs även följande:

• "Cart in Progress" tagg i Rule
  • "Products" fält i Rule
  • Abandoned Cart mall i Rule

(Kontakta Rule för att få dessa tre saker uppsatta)

• Produkter som finns i varukorgen loggas till Triggerbee fältet "products" i en string-array enligt principen:
  • var products = [{
    name: "Produktens Namn",
    category: "Produktens kategori/varumärke",
    size: "38",
    price: 299,
    quantity: 1,
    image: "/images/produktbild.jpg",
    link: "/produktkategori/produktX"
    }];

window.mtr_custom.session = { products: JSON.stringify(products) }
    mtr.event('Loggat Produkter');

Här får man själv välja vilken produktdata man vill skicka med i mejlet, men alla värden behöver specas till Rule så att dessa finns tillgängliga i mejlmallen. Vanligtvis loggar man:

• Produktens Namn (name)
  • Produktens Pris (price)
  • Produktens Kategori eller varumärke (category)
  • Produktens Storlek (size)
  • Antal av produkten (quantity)
  • Bild på produkten (image)
  • Länk till produkten (link)

När produktdatan loggats till oss, adderar man ett steg i Automatiseringen för att även skicka med produkterna till Rule med värdet.